BulgarianSights

bg | en

Предстоящи събития

Празник на гр. Кърджали
21 Октомври 2021 г.

Димитровден
26 Октомври 2021 г.

Празник на гр. Пордим
26 Октомври 2021 г.

Празник на гр. Радомир
26 Октомври 2021 г.

Костенски водопад
Костенски водопад
Снимка: Даниела Бранкова
Костенски водопад
Костенски водопад
Снимка: Даниела Бранкова
още...

Параметри

България

Минерална водаДа
Възможност за храненеДа
Възможност за пикникДа

Костенски водопад

Автор: Даниела Бранкова

Костенският водопад се намира в прекрасна местност, в подножието на Рила планина, по течението на Стара (Костенска) река. Висок е 12 м. и неговата достъпност е голямо предимство за посетителите. От площадче, до което се стига с превозно средство, до самият водопад са 2-3 минути ходене. Моята препоръка е, след като се снимате там, да се изкачите по една стръмна пътечка малко преди водопада отдясно. Има и по-равен и широк път, който обаче заобикаля около 1 км. Оттам пътя води към Национален парк Рила. Ако сте добре подготвени това може да е вашата начална точка за един по-голям и вълнуващ преход. Ако ли пък не, заслужава си да стигнете поне до табелата на парка. Пътят до там е наситен с прекрасни гледки и други малки водопадчета.   

В района има минерални извори и на площадчето преди водопада може да си налеете топла или студена минерална вода. Там има и няколко заведения, в които може да се хапне.

Костенският водопад се намира на 3 км. от с. Костенец, на 6 км. от гр. Костенец, на 35 км. от курорта Боровец и на около 80 км. от гр. София.

Използвани източници:
 - Лични впечатления